Sałatka jajeczna – śniadaniowa

Niezbędne produkty

  • 8 jajek
  • puszka kukurydzy (około 400 g)
  • puszka groszku (około 400 g)
  • mała cebula cukrowa (wg upodobań można dodać szczypiorku zamiast cebuli)
  • 6 łyżek żółtego startego sera
  • 4 łyżki majonezu
  • 1/2 łyżeczki musztardy
  • sól i świeżo zmielony pieprz

Sposób przygotowania

  • Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obierać ze skorupek i pokroić w kostkę.
  • Groszek i kukurydzę odcedzić. Obraną cebulę(lub szczypiorek) pokroić w drobną kostkę.
  • Do miski włożyć pokrojone jajka, dodać groszek, kukurydzę, cebulę oraz sos (majonez wymieszaj z musztardą, dopraw solą i pieprzem).
  • Wszystko dokładnie, ale delikatnie wymieszać.
  • Sałatkę posypać żółtym serem i udekorować szczypiorkiem.

Czas przygotowania

około 20 min.