Jajka faszerowane szynką i rzodkiewką

Niezbędne produkty (na 4 porcje)

  • 8 jajek
  • 200 g szynki
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 2 łyżki posiekanej bazylii lub 2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki szczypiorku
  • 3 rzodkiewki

Sposób przygotowania

  • Jajka ugotować na twardo i obrać ze skorupek, przekroić wzdłuż na pół, wyjąć żółtka i umieścić je w miseczce, następnie rozgnieść widelcem.
  • Pokroić w drobną kosteczkę szynkę, posiekać szczypiorek oraz bazylię lub natkę, wszystko dodać do żółtek, połączyć z majonezem i musztardą. Doprawić solą i pieprzem.
  • Farszem wypełnić połówki białek i ułożyć na talerzu, udekorować rzodkiewką, szczypiorkiem lub bazylią.

Czas przygotowania

około 20 min