Przepisy
Jajka faszerowane szynką i rzodkiewką
Niezbędne produkty (na 4 porcje)
- 8 jajek
- 200 g szynki
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- 2 łyżki posiekanej bazylii lub 2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżki szczypiorku
- 3 rzodkiewki
Sposób przygotowania
- Jajka ugotować na twardo i obrać ze skorupek, przekroić wzdłuż na pół, wyjąć żółtka i umieścić je w miseczce, następnie rozgnieść widelcem.
- Pokroić w drobną kosteczkę szynkę, posiekać szczypiorek oraz bazylię lub natkę, wszystko dodać do żółtek, połączyć z majonezem i musztardą. Doprawić solą i pieprzem.
- Farszem wypełnić połówki białek i ułożyć na talerzu, udekorować rzodkiewką, szczypiorkiem lub bazylią.
Czas przygotowania
około 20 min
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /wp-content/themes/unaghi/single-recipes.php on line 87