Przepisy
Omlet białkowy z łososiem
Niezbędne produkty
- jaja 6 szt
- otręby owsiane – 6 łyżek
- siemię lniane – 2 łyżki
- masło – 2 łyżki
- sól i pieprz
- olej – 2 łyżeczki
- szpinak – 2 garście
- łosoś wędzony – 200 g
- cytryna – 1 szt.
- mrożony koperek – 1 łyżeczka
- natka pietruszki – 1 łyżeczka
Sposób przygotowania
- Oddzielić białka od żółtek, do białek dodać otręby, siemię lniane i koperek. Wszystko blendujemy.
- Na patelni rozgrzać olej i masło (ściągamy nadmiar tłuszczu).
- Masę wylewamy na rozgrzaną patelnię, przykrywamy
- Szpinak siekamy, posypujemy nim wierzch omletu. Oprószamy go solą, pieprzem i odrobiną skórki otartej z cytryny. Omlet wykładamy na talerz.
- Na wierzchu układamy plastry łososia, skrapiamy sokiem z cytryny, ścieramy odrobinę skórki z cytryny.
- Omlet składamy na pół i dekorujemy świeżym koperkiem, pietruszką i szpinakiem.
Czas przygotowania
około 30 min.
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /wp-content/themes/unaghi/single-recipes.php on line 87