Przepisy
Sałatka jajeczna – śniadaniowa
Niezbędne produkty
- 8 jajek
- puszka kukurydzy (około 400 g)
- puszka groszku (około 400 g)
- mała cebula cukrowa (wg upodobań można dodać szczypiorku zamiast cebuli)
- 6 łyżek żółtego startego sera
- 4 łyżki majonezu
- 1/2 łyżeczki musztardy
- sól i świeżo zmielony pieprz
Sposób przygotowania
- Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obierać ze skorupek i pokroić w kostkę.
- Groszek i kukurydzę odcedzić. Obraną cebulę(lub szczypiorek) pokroić w drobną kostkę.
- Do miski włożyć pokrojone jajka, dodać groszek, kukurydzę, cebulę oraz sos (majonez wymieszaj z musztardą, dopraw solą i pieprzem).
- Wszystko dokładnie, ale delikatnie wymieszać.
- Sałatkę posypać żółtym serem i udekorować szczypiorkiem.
Czas przygotowania
około 20 min.
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /wp-content/themes/unaghi/single-recipes.php on line 87